Reseptit: Kanarisotto

Jottei elämä kävisi liian tylsäksi, olen päättänyt jakaa myös hyväksi toteamiani ruoka- ja leivosohjeita. Mitä sitä suotta tekemään uutta blogia ruokaohjeille, jos voi niitä tähän blogiin ujuttaa salakavalasti... Seuraavan ruoan ohje on bongattu Ruokasuosikit - Italia-kirjasta, mutta sitä hieman muuttelin, kun ei ihan kaikkea kaapista löytynyt. Äärettömän hyvää - eikä budjetti juurikaan kärsinyt!


Kanarisotto
Ainekset:
1 litra kanalientä (litra vettä + 2 kanaliemikuutiota käy myös)
450 g broilerin ohutleike
3 rkl sitruunamehua
5 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
8 tuoretta, hienoksi pilkottua tinjaminoksaa
3 rkl voita
1 hienoksi pilkottu sipuli
280 g risottoriisiä
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
85 g vastaraastettua parmesaania tai Grana Padanoa
suolaa ja pippuria

Valmistus:
1. Laita kana matalaan astiaan. Sekoita kulhossa sitruunamehu, 4 rkl oliiviöljyä, valkosipuli ja hienonnettu tinjami, ja hiero seos kanaan. Peitä tuorekelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa 30-60 min.

2. Kuumenna pannu. Paista kanaa pannulla n. 10 minuuttia tai kunnes leikkeet ovat kypsiä. Anna jäähtyä 5 min ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi.

3. Kuumenna sillä välin 2 rkl voita kattilassa keskilämmöllä ja lisää loput oliiviöljystä. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Vähennä lämpöä, lisää riisi ja sekoita hyvin öljyyn ja voihin. Hämmentele riisiä 2-3 minuuttia tai kunnes se on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä 1 minuutti tai kunnes viini on imeytynyt riiseihin.

4. Lisää vähitellen kuuma kanaliemi. Hämmennä ja lisää nestettä sen imeytyessä riisiin. Lisää lämpöä, jotta neste kuplii. Keitä 20 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kermaista. Mausta maun mukaan.

5. Nosto risotto pois liedeltä ja lisää loput voista. Sekoita hyvin ja hämmennä sitten sekaan parmesaanit, kunnes juusto on sulanut.

6. Annostele lautasille, lisää kanaviipaleet ja koristele tinjamilla. Tarjoile heti.

Leave A Comment